Februars grønsager

Jeg elsker at bruge årstidens grønsager i madlavningen. 

Selvom jeg længes efter jordbær, ny opgravede kartofler og alle de andre lækre sprøde sommer muligheder, så gør jeg stadig en dyd ud af, at benytte det der hører årstiden til.

Både af hensyn til klimaet og naturen, men også fordi jeg tænker, at vores naturlige behov er til de lidt grovere grønsager om vinteren.

I februar bruger vi følgende grønsager og grønsager i vores madlavning.

  • Grønkål
  • Porrer
  • Gulerødder
  • Champignoner
  • Løg
  • Selleri
  • Kartofler
  • Persillerod

En lækker salat med grønkål, appelsin, granatæble og eventuel lidt nødder er virkelig lækker. Ikke bare smager det skønt, men det ser også virkelig flot ud, med det grønne grønkål, de orange appelsiner og de flotte røde granatæblekerner.

Salat med rødkål eller hvidkål er også en familie favorit på denne tid af året, der er virkelig god smag og tilsætter man lidt æble, får man både lidt lækkert til smagsløg og øjne.

Gulerødder, rodbeder, persillerod og pastinak er skønne, hvis man laver dem i mundrette bider, tilsætter olivenolie og krydderier og sætter ind i ovnen. Både sammen og hver for sig. Nogen gange kommer der kartofler med i fadet andre gange er det kun grønsagerne, så tager vi kartoflerne på en anden måde. Kogt eller som kartoffelmos. Elsker simpelthen kartoffelmos.

Porrer og løg bruger vi i supper, sammenkogte retter og andet til at give smag, børnene er ikke altid lige begejstrede, så vi prøver at hakke dem så småt som muligt. På et tidspunkt moste til ukendelighed i multihakkeren, men det synes vi ændrer på løgets smag, så det er vi holdt op med.

Så selv om længslen mod sommer og varmere vejr kalder højere og højere så synes jeg der er rig mulighed for at få lækre grønsager, der både mætter og ser lækre ud.

Champignoner er bestemt ikke et hit hos børnene, og det accepterer vi fuldt ud. De har også en underlig konsistens. Vi bruger dem i gryderetter, på panden sammen med andre grønsager som tilbehør og i/på omeletter.

Hvilke vintergrønsager bruger I, i den daglige madlavning?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *