Nyd sommerferien fra første dag

Sommerferien står for døren. Hvilket er helt fantastisk. Det betyder også for langt de fleste, at der er en masse ting, som skal ordnes på jobbet. Måske har du nogle private aftaler, som skal tjekkes af på To Do listen inden sommerferien starter.

Sådan har det i hvert fald været i mange år for mig. Faktisk har der været flere sommerferier, hvor jeg har brugt den første uge på, at få kroppen til at falde til ro. Simpelthen fordi min krop kørte på et heftigt adrenalin sus.

Det var ikke rart, hverken for mig eller mine medmennesker.

Aftaler som passer til sommerferie tempo

Jeg måtte sadle om. Derfor begynder jeg allerede ca. 2 ugers tid, før min ferie starter, at booke min kalender med færre aftaler.

Ikke nok med det, jeg sørger også for, at de aftaler jeg laver, er aftaler som passer til det tempo, jeg er ved at geare ned til, nemlig sommerferie tempo.

Det betyder ikke, at jeg overhovedet ingenting laver. Det betyder bare, at aftale antallet og tidspresset er halveret. For så kan min krop nemlig geare ned fra den første dag, jeg har sommerferie.

Jeg kan kun anbefale det 🙂

Måske tænker du, at det er håbløst og jeg ved godt, at det kan være utroligt svært, specielt på jobbet, men min påstand er, at vi alle kan skrue lidt ned gradvist. Uden det betyder en kæmpe feriepukkel.

For så er vi jo lige langt.

Men det kræver planlægning af din tid, og det tager lidt tid, jeg lover dig at tiden er givet godt ud.

Det handler om, at få skruet ned i det rette tempo, og på en sådan måde, at vi stadig kan nyde ferien med nærvær. Uden spekulationer på de stakke, som venter os efter ferien.

Hvis du giver det et seriøst forsøg, er jeg sikker på, du kan finde måder at skrue ned på. Selvfølgelig kun, hvis det også trætter dig, at du skal bruge den første uge på, at komme ned i sommerferie tempo.

Ellers vil jeg gerne hjælpe dig.

Når sommerferien så er i gang

Så nyd den med nærvær og glæde. Mærk efter hvad du har lyst til at fylde hver enkelt dag med

Tag hensyn til, at du måske skal have pakket tøj, løbet haven over og vandet naboens blomster, fordi de tog på ferie ugen inden dig. Accepter at det kan være den uges charterferie kræver lidt planlægning at få pakket og gjort klar til.

Planlægning er rigtig godt til at få ro på flyvske tanker.

Måske skal moster Tove ikke komme forbi på det årlige sommer besøg, selvom det er hyggeligt. Måske skal hun bare have at vide, at du laver is-kaffen, hvis hun tager lidt lækkert med til den.

Mærk hvad du gider.

Mine bedste sommerferie råd opsummeret

  • sæt tempoet ned allerede 2 uger før din ferie starter
  • planlæg dit tempo skifte, så du er skarp på hvordan du opnår skiftet
  • lav aftaler som understøtter dit sommerferie tempo
  • find en god middelvej, så du undgår at komme tilbage til en feriepukkel
  • når sommerferien er startet, så mærk hvad du gider og sig nej, hvis du har lyst

Min sommerferie i år

Sommerferien i min familie kommer til at bære præg af et travlt 2019, derfor har vi intet planlagt. Vi tager hver dag som den kommer, og mærker hvad vi har lyst til.

Vi forventer, at det blandt andet betyder bål-hygge med snobrødsbagning, ture rundt i Danmark, sene aftner på terressen, serie hygge, ture til stranden og rolige morgener hvor vi vågner af os selv.

I virkeligheden ved vi det først rigtigt, når ferien er i gang, og vi mærker hvad vi har lyst til.

Jeg er sikker på det bliver en pragtfuld sommerferie

Selvfølgelig har jeg også planlagt den sidste tid inden feriestart, så jeg kommer ned i gear, inden jeg tager hul på ferien.

Jeg ønsker dig en dejlig sommerferie.

Rikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *