Nyt år og tid til refleksion

Et nyt år og et nyt årti nærmer sig med hastige skridt. Vi kan vist alle hurtigt blive enige om, at tiden går med lynets hast.

For mig helt personligt, betyder nytåret, at jeg bruger tid på at reflektere over livet.

Jeg sætter mig ned et stille sted og giver mig selv tid til at mærke og tænke på, om der er faktorer i mit liv, som skal justeres.

Er en gåtur refleksion

Du kan reflektere lige præcis hvor du vil og når du vil. Du behøver ikke skrive noget som helst ned, hvis du ikke er skrive typen. Du kan gå dig en tur og tænke over hvordan det føles at være dig.

Emner der kan reflekteres over

Emnerne er både store og små, og her er mit bud på gode emner du kan tænke over, hvis du har lyst til øvelsen.

  • er jeg glad for mit arbejdsliv?
  • er jeg lykkelig i mit parforhold?
  • hvordan fungerer familielivet?
  • gør mine venskaber mig glad?
  • fungerer hverdagen?

Det næste handler om at sætte handling på det eller de punkter du ikke er tilfreds (nok) med.

Hvis du vil læse mere om hvordan jeg rent praktisk gør, kan du trykke her.

Hvorfor bruge tid på at reflektere?

For at være tro mod dig selv.

At reflektere skaber en pause i en travl hverdag, hvor den eneste dagsorden der er, at mærke dig selv. Tænke efter, mærke efter hvor du står i dig selv, og den hverdag du lever i, med de mennesker du har i dit liv.

Refleksion bruger du også til at sætte en forandring i gang. Hvis du går rundt og er utilfreds og ikke rigtig kan finde ud af, hvad det er som gør dig utilfreds med hverdagen.

Er det svært for dig, at mærke hvad din utilfredshed opstår af, kan kropsterapi hjælpe dig med at få forbindelse til din krop. Lige præcis den forbindelse, kan være det du har brug for, for at komme i kontakt med dine behov.

Refleksion er et vigtig værktøj

Det at reflektere over hverdagen og livet er siden jeg gik ned med stress blevet et vigtigt værktøj for mig siden jeg havde mit stress kolaps.

Hvis du vil læse mere om min stress kollaps kan du læse med på min blog Rosetid. Hvor jeg har blogget siden 2014 om at finde mig selv og min vej i livet.

kærlig hilsen Rikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *