Om

 

Om mig og hvordan Hverdagsbalance startede!

Jeg hedder Rikke Møller Olesen (født 1978) er gift med Michael siden 2006. Vi har 3 børn sammen, desuden har jeg en søn fra et tidligere forhold. Så jeg er mor til 4 dejlige børn i alderen 5-20 år.

Vi bor i Egebæk-Hviding, dog er vores hus til salg. Da vi gerne vil have lidt mere plads – både ude og inde. Du kan se huset her.

Hverdagsbalance

Grunden til jeg startede Hverdagsbalance er kort fortalt, at jeg i 2013 gik ned med stress, for alvor. 

Jeg havde fået flere advarsler, men ikke fundet grund til at tage dem seriøst.

Både fordi jeg ikke kunne mærke hvad min krop fortalte mig, men også fordi jeg tænkte, at “det bliver vi 2 om at bestemme – jeg gør hvad der passer mig”

Jeg levede i den grad adskilt fra min krop, det var bare en maskine, hvis eneste funktion var at fungere og finde sig i, hvad jeg bød den af overfald.

Stress

Det er min oplevelse, at der er flere grunde til stress. For mig var en anden vigtig årsag, at jeg var en kæmpe pleaser, alle omkring mig skulle have det godt. Jeg oplevede fysisk ubehag hvis jeg fornemmede, at de mennesker jeg var omkring ikke havde det godt. Derfor gjorde jeg alt hvad jeg kunne, for at overtage deres bekymringer og problemstillinger. For jeg kunne nemlig både rumme mine egne bekymringer og andres, troede jeg.

Fordi jeg havde så forfærdelig travlt med at please andre og samtidig være småbørnsmor gjorde jeg aldrig noget af det, der fik mine øjne til at funkle og gav mig livsglæde.

Selvom jeg virkelig elsker mine børn og min mand.

Så da jeg lå der totalt udbrændt og gravid med mit 4. barn, som jeg i øvrigt var panisk bange for at miste, tvang frygten mig til at se i øjnene, at det ikke kunne fortsætte på den måde.

Jeg måtte gøre op med mig selv, hvad der var der kunne gøre mig glad. Ikke andre – men MIG!

Det tog lang tid, både at få samlet min krop og mit sind op fra den redelighed stressen havde efterladt den i. 

Jeg fandt min hverdagsbalance 

Det resulterede i, at jeg kastede mig ud i at finde min hverdagsbalance, en balance som gjorde det muligt, både at være mor, hustru, veninde, medarbejder mv. men samtidig have overskud til at forfølge nogle af mine drømme – en af dem var blandt andet at blive selvstændig.

Siden 2016 har jeg taget forskellige uddannelser og kurser, der har ført enormt meget med sig, blandt andet har jeg lært at lytte til min krop, og ikke mindst respektere hvad den siger, for den er klog!

Ved siden af klinikken bruger jeg min kontoruddannelse og arbejder 20 timer ved en institution i Vejen Kommune.

Tak fordi du kigger med.

Kærlig hilsen Rikke